Japanen N – högtalartelefonen

Den här händelsen inträffade några månader efter ”Japanen N maktspelet”.

Stål Ixus:en går otroligt bra och vi säljer allt vi får in i lager. Vi liksom alla andra säljbolag i Europa vill ha fler Ixus att sälja, våra säljare och våra ÅF ringer hela tiden om att jag ska fixa mera av Ixus. Jag i min tur kämpar allt jag kan gentemot japanen N i Amsterdam för att han ska prioritera den Svenska marknaden.

En kväll veckan innan händelsen har jag som vanligt arbetat till ca 20.00 och kommit hem till lägenheten i Gröndal. Jag har ännu ej ätit men precis duschat och ska börja göra mat när telefonen ringer….. Det är Mr N.

Mr N säger att vi måste göra budgeten nu omgående… eftersom han ska flyga till Grekland imorgon. Jag tar fram den bärbara datorn, sätter mig på hallgolvet, i endast en badhanduk och börjar diskutera fram en budget per kamera modell med Mr N. Innan vi lägger på så frågar jag om han inte kan få fram fler Ixus…. Han suckar och säger att han ska försöka……

Dagarn rullar på och hela tiden stöter jag på Mr N om att vi behöver fler Ixus eftersom säljarna kontinuerligt ringer mig om samma sak.

Jag har jobbat något kopiöst mycket och är rätt sliten och nu är jag framme vid dagen händelsen inträffade….

Jag kommer hem vid 20.00 och har hyrt en film som jag och en tjej ska titta på. Vi är ganska bra precis i mitten av filmen och klockan är mao ca 21.00 då telefonen ringer….. jag pausar filmen och svarar… Eriksson…. jag hör Diedriks röst (som är  assistent till Mr N) som säger ”Hi Mikael, Mr N wants to talk with you….”. Oh no, säger jag….. varefter jag hör Mr N:s röst…….som vrålar… Aaaahhhhhhh…… Mr Eriksson….. we are sitting here in the middle of the night and are trying to get more Ixus to you….. han är skitsur……

Jag inser att Diedrik har pratat i en högtalartelefon……… jag får en rejäl utskällning (vilket jag förtjänar…)

Vi pratar i ca 30 minuter och jag får fler kameror….. sedan ser vi färdigt filmen……